Blog

Domáce sušenie: Recept na biltong s kampotským korením

Začiatkom júna sme na svetlo sveta vypustili novinku v podobe Hovädzieho biltongu s kampotským korením. A neboli by sme to predsa my, keby sme vám neukázali, ako si to prémiové sušené mäso urobiť doma...

Recept na skvělú marinádu na grilovanie od Maso Here

Už nejakú dobu predávame skvelé produkty na domáce sušenie mäsa. Vedeli ste ale, že niektoré naše korenia a omáčky môžete použiť aj na grilovanie? Je leto a česi mäso na ohni jednoducho milujú. Preto ...

Rozhovor s Ondrou o nožoch Maso Here

Na našom e-shope máme už pár týždňov nové mäsiarske nože určené nie len pre výrobcov domáceho sušeného mäsa. Keďže máme s týmito nožmi dlhú a hlavne dobrú skúsenosť, pripravili sme si pre vás rozhovor...

Domáci sušenie: Ako sme sušili hada a ako sa had sušia na slnku

Popularita domáceho sušenia neustále rastie. Viac a viac vás zaujímajú tipy a triky na to, ako si usušiť mäso doma. Uvedomujeme si, že je to niekedy boj a pre niekoho veľká neznáma. Náš hlavný mäsožra...

Rozhovor s Klárou z Pepperfieldu o našej spolupráci

Asi ste zaregistrovali našu novinku v podobe Hovädzieho Biltongu s kampotským červeným korením, na ktorej sme spolupracovali s firmou Pepperfield. Pre tých z vás, ktorých zaujíma ako táto spolupráca v...

Ako sa vyrába basturma

Basturma je veľmi populárny variant sušeného mäsa, o ktorý sa v poslednej dobe snaží mnoho ľudí. Aj preto sme sa rozhodli ju zaradiť do našej ponuky. Basturmu pre nás suší Denis Gončar a nebojí sa pod...

Sú beef jerky naozaj zdravou desiatou?

Stále dokola se niekde píše, že beef jerky sú ideálny zdravý snack. V niektorých krajinách sa to dokonca prehlasuje už po celé desaťročia. Aká je teda pravda? Nedá sa nič robiť, ale v Čechách a na Slo...

Recept na pho s biltongom

Máme tu recept od írskeho kuchára Gary O’Hanlona, ktorý vyšvihol vietnamskú polievku pho z Originálu od Irish Biltong. Pokiaľ fandíš experimentom v kuchyni, tak toto by ťa nemalo minúť.  Garyh...

Biltong powder - kúzelný prášok, ktorý sa v kuchyni nestratí

Jerky - biltong - droewors. Tri základné typy mäsa. To už naši zákazníci poznajú. Mnohí z nich sa už naučili sušené mäso používať aj pri varení. My si k tomu ale teraz pridáme ešte jednu špecialitu, k...

Ako sme sušili hada a krokodíla

Na našich cestách sme už ochutnali hocičo. Každá krajina nám stále dokázala ponúknuť nejakú miestnu špecialitu. Ale keď nám jeden z našich dodávateľov dal zoznam exotického mäsa, ktoré má momentálne v...