Rozhovor s Klárou z Pepperfieldu o našej spolupráci

Asi ste zaregistrovali našu novinku v podobe Hovädzieho Biltongu s kampotským červeným korením, na ktorej sme spolupracovali s firmou Pepperfield. Pre tých z vás, ktorých zaujíma ako táto spolupráca vznikala a čo si od nej v Pepperfielde sľubujú, máme rozhovor so spoluzakladateľkou Klárou Dohnalovou.

2-min

Na vašom e-shope ponúkate niekoľko produktov, ktoré obsahujú vaše korenie. Niekedy sa jedná o netradičné veci, ako napríklad maslo s korením. Kedy a ako vám napadlo robiť kombinácie vášho skvelého korenia s rôznymi výrobcami? Väčšinou nás dohromady spojí láska ku kvalitným surovinám a firemná filozofia. Chlapci z Barenuts vyrábajú skvelé orechové maslá, ktoré sú v záplave masiel na trhu 100% prírodné, čisté, z kvalitných surovín, vegánske, bez lepku. Herůfek to má zase s farmármi podobne ako my - kakaové bôby si od nich kupuje priamo a spája nás okrem skvelej čokolády aj udržateľnosť a společenská zodpovednosť. Vy zase vyrábate úplne špičkové produkty, ste srdciari a vaše biltongy zlomili aj niektorých vegetariánov v tíme. Parťákov si naozaj vyberáme, musí nám to dávať zmysel predovšetkým z dôvodov vyššie.

O Pepperfield

Pepperfield je firma, ktorá do Čiech dováža a predáva to najlepšie čierne korenie na svete. Založili ju dvaja kamaráti David a Klára, ktorým učarovala Kambodža a chuť kampostkého čierneho korenia. Firma spolupracuje s vyhlásenými českými reštauráciami, kde dodáva svoj vysoko kvalitný produkt. Na ich e-shope nájdete balenia jednotlivých druhov čierneho korenia, ale narazíte aj na iné rôzne produkty ako je čokoláda, alkohol alebo maslo. Pepperfield ale nie je iba e-shop. Je to aj projekt, ktorý sa snaží za férové ceny odkupovať certifikované kampotské čierne korenie od kambodžských farmárov a tým ich zároveň podporovať.


Aké kombinácie boli teda z tvojho hľadiska najzaujímavejšie? Stalo sa napríklad niekedy, že sa finálny produkt nepodaril a jednoducho nebol dobrý?
Nepodarilo sa nám veľa vecí - sme takí puntičkári, že pokiaľ produkt nie je na 150% skvelý a kooperácia zmysluplná, radšej ho nepustíme von. Často až pri samotnom vývoji zistíte, že napríklad niečo chutí inak, než ste si vysnívali, že výsledok nedáva zmysel a podobne. O to väčšiu radosť máme zo spoluprác, ktoré sa podaria! Najzaujímavejšia je dodnes kooperácia s Landcraft - náš prvý limitovaný .pepper..gin bol údajne taký dobrý, že nám začali písať zákazníci, nech im oceníme staré fľaše s ginom - až takú dôveru tá skvelá chuť .pepper..ginu vzbudila. To bolo skvelé a ukázalo to, že keď sa robí produkt naozaj poctivo, so srdcom, dôkladnosťou a presvedčením, tak nemôžete šľapnúť vedľa.

Osudové setkání

Kde ste sa dozvedeli o našom sušenom mäse? A prečo ste sa rozhodli práve pre našu značku? David sa stretol s Kubom cez spoločného kamaráta, ktorému napadlo, že by naša spolupráca mohla dávať zmysel. Rok nato držíme v ruke spoločný produkt. Bola to dlhá cesta, veľa ochutnávania, volali sme si aj v karanténe na kambodžskom ostrove, ale zotrvali sme a o to lepšie biltong chutí! Rozhodli sme sa pre vás, pretože to jednoducho robíte dobre, ste česká značka a na nič sa nehráte - to čo ste vytvorili je skvelé a aj keby tu bol niekto, kto vyrába možno o trošku lepší biltong, tak pre nás je dôležitá vaša autentickosť, zapálenie, srdce a prístup k výrobe - žiadne éčka, cukry, lepok, len naozaj kvalitný produkt.

DSC_3180

Čo si od spolupráce s Maso Here sľubujete? Že potešíme našich mäsožravých zákazníkov (ale nebojte, chystáme variant aj pre vegánov! :) ) a že naopak vašim zákazníkom ukážeme kvalitné korenie. Kvalitné mäso ku kvalitnému koreniu jednoducho patrí, je to základ, takže sa tešíme, aké spoločné synergie to vytvorí.

Môžeš na záver prezradiť, ako ti chutí Hovädzí Biltong s červeným kampotským korením? Prekvapilo ťa niečo na kombinácii týchto dvoch skvelých produktov? Môžem byť úprimná? Bol to pre mňa najťažší z doposiaľ všetkých produktov, protože skoro nejem mäso. Ale o to viac mám z výsledku radosť. Finálnu kombináciu chutí pomáhali ladiť a hodnotiť všetci kolegovia, aby bol výsledok perfektný, čo dúfame je vidieť :)