Recept na skvělú marinádu na grilovanie od Maso Here

Už nejakú dobu predávame skvelé produkty na domáce sušenie mäsa. Vedeli ste ale, že niektoré naše korenia a omáčky môžete použiť aj na grilovanie? Je leto a česi mäso na ohni jednoducho milujú. Preto sme sa rozhodli pripraviť recept so základom z našeho korenia na marinádu na grilovanie, ktorá sa perfektne hodí k bravčovej krkovičke, kotlete, kuraciemu alebo aj hovädziemu.

marinada-min

Ingrediencie na 4 porcie

Postup

Priprav si nejakú väčšiu misu alebo krabičku s uzatvárateľným viečkom. Do misy nalej zhruba 100 ml sójovej omáčky a zhruba 50 ml olivového oleja. Ďalej pridaj jednu vrchovatú lyžičku nášho základného korenia a jednu čajovú lyžičku cesnakového korenia. Pridaj trstinový cukor a lyžičku dijonskej horčice. Potom si vezmi polovicu cibule, nakrájaj ju na jemno a pridaj do marinády. Ďalej pridaj dve čajové lyžičky nášho jablčného octu, aby bolo mäso krásne vláčne a mäkké. Na záver pridaj soľ a čierne korenie. Všetko poriadne zmiešaj. Ideálne použi mixér, aby sa tie chute krásne spojili.

Teraz prichádza tá najdôležitejšia časť: ochutnávanie. Pre výraznejšiu cesnakovú chuť pridaj viac cesnakového korenia. Ak to máš rád trochu pikantnejšie, pridaj naše Chilli alebo Piri-Piri. Ale ak uprednostňuješ sladšiu marinádu, tak pridaj trochu trstinového cukru. Tu je to už naozaj na každom z vás, ako si marinádu dokončíte. Môžeš pridať aj sušené bylinky, nastrúhaný cesnak alebo med. Fantázii sa medze nekladú. Dôležité je, aby ste marinádu naozaj ochutnali. Potom už stačí vložiť krkovičku, kotletu alebo akékoľvek iné mäso do marinády. Poriadne premiešať a nechať marinovať aspoň 24 hodín v chladničke (čím dlhšie budeš marinovať, tým bude jemnejšie a chutnejšie). Ideálne v krabičke s uzatvárateľným viečkom, alebo stačí misu “uzavrieť” potravinárskou fóliou.

Pri grilovaní potom marinádu nevylejte! Až položíte krkovičku na gril a začne sa piecť, tak zvyšnou marinádou mäso pravidelne potieraj. Mäso bude opečené krásne dozlata a bude mať fantastickú chuť. Podávajte s chlebom, hranolkami alebo grilovanou zeleninou.

Každému mäsožravcovi prajeme Dobrú chuť!