10 výhod, ktoré má biltong

Obľuba sušeného mäsa naberá na sile. A nejde už iba o jerky, ktoré valcovalo náš trh takým spôsobom, až sa vlastne označenie jerky stalo synonymom pre sušené mäso ako také. V poslednej dobe začala vzrastať taktiež obľuba biltongu, ktorý sa od jerky líši ako pôvodom, tak aj prípravou. My sme si posvietili na desať jeho najzaujímavejších vlastností.

10-vyhod-biltongu

  1. Biltong obsahuje menej kilojoulov než ostatné snacky ako sú zemiakové lupienky alebo čokoláda. Môžeme tak kľudne povedať, že ide o zdravé maškrtenie.
  2. Zdravý snack to je hlavne pre svoj vysoký objem bielkovín a zanedbateľné množstvo sacharidov.
  3. Jedno balenie biltongu s váhou 25 gramov ti tak môže dodať až polovicu odporúčanej dennej dávky bielkovín.
  4. Fakt sa dobre skladuje, pretože nezaberie skoro žiadne miesto!
  5. Korenie na tradičný biltong sa skladá z úplne základných ingrediencií ako soľ, čierne korenie, ocot, koriander alebo paprika. Žiadne chemikálie alebo konzervanty jednoducho nie je treba.
  6. Je bez lepku.
  7. Skvelý snack pre toho, kto drží keto alebo banting diétu.
  8. Má vysoký obsah vitamínu B12, ktorý pomáha organizmu premeniť živiny na energiu a prispieva k správnej činnosti nervového systému.
  9. Ľudia v JAR dávajú žuť biltong svojim deťom keď im rastú zuby namiesto gumových hračiek.
  10. Žutie biltongu pomáha udržať koncentráciu napríklad vodičom z povolania.

Týmto výhody ale určite nekončia. Môžete ho tiež použiť pri varení, čo sme už skúsili aj my. Môžete ho pridať do šalátov, miešaných vajíčok, pečeného chleba alebo koláča so syrom.

U nás si môžeš vybrať jak z biltongu zo sveta, tak aj skúsiť naše vlastné mäso, ktoré je biltongom inšpirované a jeho príprava je skoro identická.

biltong-banner