Biltong

Najpredávanejšie

maso here beef biltong garlic
 
€3,88 / ks
Irish Biltong Original
Irish Biltong - Original 30g
Skladom (> 10 ks)
P040
 
€4,66 / ks
runder spicy
Runder - Pikantný Biltong 40g
Skladom (> 10 ks)
P154
 
€4,59 / ks
runder
Runder - Traditional Biltong 40g
Skladom (> 10 ks)
P153
 
€4,59 / ks
1088 zulu biltong original
Zulu Biltong - Originál 50g
Skladom (> 10 ks)
P102
 
€4,90 / ks
Irish Biltong Chilli
Irish Biltong - Chilli 30g
Skladom (> 10 ks)
P039
 
€4,66 / ks
23 položiek celkom
maso here beef biltong garlic
€3,88 / ks
P079
runder spicy
€4,59 / ks
P154
runder
€4,59 / ks
P153
119 1 artboard copy 2
€5,68 / ks
P044
492 biltong en provence cesnek
€5,68 / ks
P045
495 biltong en provence original
€5,68 / ks
P042
59 1 bil ten prov
€22,72 –5 %
€21,56 / ks
S020
biltong en provence tonique
€5,68 / ks
P043
149 gloucester biltong4 copy 3
€5,06 / ks
P030
143 gloucester biltong4 copy
€5,06 / ks
P028
146 gloucester biltong4 copy 2
Gloucester Biltong - Piri Piri 40g
Momentálne nedostupné
€5,06 / ks
P029
134 1 glou
€20,24 –3 %
€19,56 / ks
S019
243 2 gloucester traditional
€5,06 / ks
P027
Irish Biltong Chilli
Irish Biltong - Chilli 30g
Skladom (> 10 ks)
€4,66 / ks
P039
Irish Biltong Original
€4,66 / ks
P040
runder biltong sticks min
€11,69 / ks
P167
runder biltong sticks min
€11,69 / ks
P166
624 smally s biltong chilli
Smally's - Chilli Biltong 35g
Momentálne nedostupné
€4,66 / ks
P058
627 1 smally s biltong original
Smally's - Original Biltong 35g
Momentálne nedostupné
€4,66 / ks
P059
1082 zulu biltong bhut jolokia
€4,90 / ks
P100
1085 zulu biltong cesnek
Zulu Biltong - Cesnak 50g
Skladom (> 10 ks)
€4,90 / ks
P101
Hore
Ďalšie produkty

Biltong sa najčastejšie pripravuje z plátkov surového mäsa nakrájaných na pruhy pozdĺž alebo naprieč svalovinou. Nikdy nemá sladkú príchuť a vďaka pridanému octu (ktorý nie je v mäse ale vôbec cítiť) má úplne odlišnú štruktúru mäsa, než akú ponúka jerky. Pokračovať

Názov biltong je odvodený z holandských slov bil (mäso, stehno) a tong (pruh alebo jazyk). Prenáša nás do dôb, kedy Holandsko patrilo medzi najväčšie veľmoci sveta a juh Afriky bol jeho výsadným teritóriom. Doslovný slovenský preklad by teda znel „pruh zo stehna“ či „pruhy mäsa“.

Biltong sa najčastejšie vyrába z hovädzieho, pštrosieho alebo antilopieho mäsa. Dnes sa už samozrejme stretneme aj s variantami z diviačieho alebo bravčového mäsa. Obvykle sa pripravuje z plátkov surového mäsa nakrájaných na pruhy pozdĺž alebo naprieč svalovinou. Až po usušení sa mäso krája na malé pásiky.

Jeho prednosti ešte viac vynikli v období takzvaného „Veľkého treku“ v 19. storočí. V tej dobe Búrovia vo veľkých skupinách opúšťali oblasť Kapského mesta a odchádzali na dlhé cesty do vnútrozemia. Hľadali tam nové pastviny, kde by mohli rozšíriť svoje stáda dobytka. Jeho vznik tak vyvolala potreba uchovávať mäso pre dlhodobú spotrebu. Podnebie v tejto oblasti je teplejšie a obzvlášť mäso sa preto rýchlejšie kazilo. Biltong bol preto ideálnym riešením tejto situácie.