Biltong

Najpredávanejšie

Maso Here - Hovädzí Biltong Originál
 
od €4,90 / ks
Maso Here - Klokan Biltong 40g
Maso Here - Klokan Biltong 40g
Skladom (>10 ks)
P164
 
€6,10 / ks
Maso Here - Hovädzí Biltong Cesnak
Maso Here - Hovädzí Biltong Cesnak
Momentálne nedostupné
P079
 
od €4,90 / ks
Maso Here - Diviačí Biltong 50g
 
€5,79 / ks
Maso Here - Hovädzí Biltong Horčica 40g
 
€4,90 / ks
32 položiek celkom
Maso Here - Klokan Biltong 40g
Novinka
€6,10 / ks
P164
Maso Here - Diviačí Biltong 50g
Novinka
€5,79 / ks
P188
Maso Here - Hovädzí Biltong Originál
od €4,90 / ks
P012
Maso Here - Hovädzí Biltong Cesnak
od €4,90 / ks
P079
Maso Here - Hovädzí Biltong Horčica 40g
€4,90 / ks
P014
Maso Here - Hovädzí Biltong s kampotským korením 50g
€6,50 / ks
P168
Maso Here - Carolina Reaper Biltong
Novinka
od €4,90 / ks
P013
Biltong Starter Pack 5ks
€22,99 –9 %
Biltong Starter Pack 5ks
Skladom (>10 ks)
€20,99 / ks
S080
Irish Biltong Chilli
€4,85 / ks
P039
Irish Biltong Original
€4,85 / ks
P040
irish nahledovka
€16,25 / ks
S063
chilli nahledovka min
€11 / ks
P223
original nahledovka min
€11 / ks
P222
Maso Here - Biltong & Kešu Bylinky 100g
Novinka
€5,69 / ks
P208
runder biltong sticks min
€12,20 / ks
P167
runder spicy
€4,89 / ks
P154
runder
€4,89 / ks
P153
runder biltong sticks min
€12,20 / ks
P166
kruta original 2
Telcek - Morčací Original 50g
Momentálne nedostupné
€5,25 / ks
P184
Hore
Ďalšie produkty

Biltong sa najčastejšie pripravuje z plátkov surového mäsa nakrájaných na pruhy pozdĺž alebo naprieč svalovinou. Nikdy nemá sladkú príchuť a vďaka pridanému octu (ktorý nie je v mäse ale vôbec cítiť) má úplne odlišnú štruktúru mäsa, než akú ponúka jerky. Pokračovať

Názov biltong je odvodený z holandských slov bil (mäso, stehno) a tong (pruh alebo jazyk). Prenáša nás do dôb, kedy Holandsko patrilo medzi najväčšie veľmoci sveta a juh Afriky bol jeho výsadným teritóriom. Doslovný slovenský preklad by teda znel „pruh zo stehna“ či „pruhy mäsa“.

Biltong sa najčastejšie vyrába z hovädzieho, pštrosieho alebo antilopieho mäsa. Dnes sa už samozrejme stretneme aj s variantami z diviačieho alebo bravčového mäsa. Obvykle sa pripravuje z plátkov surového mäsa nakrájaných na pruhy pozdĺž alebo naprieč svalovinou. Až po usušení sa mäso krája na malé pásiky.

Jeho prednosti ešte viac vynikli v období takzvaného „Veľkého treku“ v 19. storočí. V tej dobe Búrovia vo veľkých skupinách opúšťali oblasť Kapského mesta a odchádzali na dlhé cesty do vnútrozemia. Hľadali tam nové pastviny, kde by mohli rozšíriť svoje stáda dobytka. Jeho vznik tak vyvolala potreba uchovávať mäso pre dlhodobú spotrebu. Podnebie v tejto oblasti je teplejšie a obzvlášť mäso sa preto rýchlejšie kazilo. Biltong bol preto ideálnym riešením tejto situácie.