Biltong

Najpredávanejšie

maso here beef biltong garlic
 
€4,90 / ks
1088 zulu biltong original
Zulu Biltong - Originál 50g
Skladom (3 ks)
P102
 
€4,90 / ks
runder
Runder - Traditional Biltong 40g
Skladom (> 10 ks)
P153
 
€4,89 / ks
runder spicy
Runder - Pikantný Biltong 40g
Skladom (> 10 ks)
P154
 
€4,89 / ks
Irish Biltong Original
Irish Biltong - Original 30g
Skladom (> 10 ks)
P040
 
€4,66 / ks
original150g
 
€13,99 / ks
29 položiek celkom
chilli nahledovka min
€8,89 / ks
223
original nahledovka min
€8,89 / ks
P222
runder spicy
€4,89 / ks
P154
runder
€4,89 / ks
P153
Irish Biltong Chilli
Irish Biltong - Chilli 30g
Skladom (> 10 ks)
€4,66 / ks
P039
Irish Biltong Original
€4,66 / ks
P040
Frame 28 min
€22,99 –9 %
Biltong Starter Pack 5ks
Skladom (> 10 ks)
€20,99 / ks
S080
irish nahledovka
€13,29 / ks
S063
carolina150g
Novinka
€13,99 / ks
P180
cesnek150g
Novinka
€13,99 / ks
P179
maso here beef biltong garlic
€4,90 / ks
P079
original150g
Novinka
€13,99 / ks
P178
piripiri150g
Novinka
€13,99 / ks
P181
runder biltong sticks min
€11,69 / ks
P167
runder biltong sticks min
€11,69 / ks
P166
kruta original 2
Novinka
€4,99 / ks
P184
Group 96
Novinka
€4,99 / ks
P185
telcek krava min
€5,05 / ks
P092
telcek krava chilli min
€5,05 / ks
P127
Hore
Ďalšie produkty

Biltong sa najčastejšie pripravuje z plátkov surového mäsa nakrájaných na pruhy pozdĺž alebo naprieč svalovinou. Nikdy nemá sladkú príchuť a vďaka pridanému octu (ktorý nie je v mäse ale vôbec cítiť) má úplne odlišnú štruktúru mäsa, než akú ponúka jerky. Pokračovať

Názov biltong je odvodený z holandských slov bil (mäso, stehno) a tong (pruh alebo jazyk). Prenáša nás do dôb, kedy Holandsko patrilo medzi najväčšie veľmoci sveta a juh Afriky bol jeho výsadným teritóriom. Doslovný slovenský preklad by teda znel „pruh zo stehna“ či „pruhy mäsa“.

Biltong sa najčastejšie vyrába z hovädzieho, pštrosieho alebo antilopieho mäsa. Dnes sa už samozrejme stretneme aj s variantami z diviačieho alebo bravčového mäsa. Obvykle sa pripravuje z plátkov surového mäsa nakrájaných na pruhy pozdĺž alebo naprieč svalovinou. Až po usušení sa mäso krája na malé pásiky.

Jeho prednosti ešte viac vynikli v období takzvaného „Veľkého treku“ v 19. storočí. V tej dobe Búrovia vo veľkých skupinách opúšťali oblasť Kapského mesta a odchádzali na dlhé cesty do vnútrozemia. Hľadali tam nové pastviny, kde by mohli rozšíriť svoje stáda dobytka. Jeho vznik tak vyvolala potreba uchovávať mäso pre dlhodobú spotrebu. Podnebie v tejto oblasti je teplejšie a obzvlášť mäso sa preto rýchlejšie kazilo. Biltong bol preto ideálnym riešením tejto situácie. 

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie