Naše sušené mäso

Najpredávanejšie

maso here beef biltong garlic
 
€3,88 / ks
Detail
maso here beef biltong original
Maso Here - Carolina Reaper Biltong 40g
Novinka
Skladom (> 10)
P013
 
€3,88 / ks
Detail
maso here beef biltong original
 
€3,88 / ks
Detail
ebra
Maso Here - Zebra Biltong 30g
Novinka
Vypredané
P146
 
€5,76 / ks
438 1 susene maso hovezi horcice
Hovädzie Horčica 40g
Skladom (> 10)
P014
 
€3,88 / ks
Detail
hovezi piripiri
Hovädzie Piri Piri 40g
Skladom (> 10)
P015
 
€3,88 / ks
Detail
15 položiek celkom
hovezi piripiri
Hovädzie Piri Piri 40g
Skladom (> 10 ks)
€3,88 / ks
P015
maso here beef biltong garlic
€3,88 / ks
P079
maso here beef biltong original
€3,88 / ks
P012
susene maso jeleni original
Jelení Originál 30g
Skladom (> 10 ks)
€3,88 / ks
P010
438 1 susene maso hovezi horcice
Hovädzie Horčica 40g
Skladom (> 10 ks)
€3,88 / ks
P014
618F9658 7E16 49E1 8BE0 46936E562EB6
Jelenie Chilli 30g
Skladom (> 10 ks)
€3,88 / ks
P011
maso here beef biltong original
Novinka
€3,88 / ks
P013
Hovädzie Cesnak krabica 15ks
€58,20 –6 %
€54,99 / ks
S091
450 1 susene maso krabice hovezi horcice
€58,20 –6 %
€54,99 / ks
S009
237 susene maso krabice hovezi original
€58,20 –6 %
€54,99 / ks
S007
480 1 box jelen chilli
€58,20 –6 %
€54,99 / ks
S006
474 1 box jelen
€58,20 –6 %
€54,99 / ks
S005
carolina box
€58,20 –6 %
€54,99 / ks
S008
supermix
€58,20 –6 %
Super mix krabica 15ks
Skladom (> 10 ks)
€54,99 / ks
S012

My v Maso Here vychádzame z africkej varianty sušeného mäsa, ktorej sa hovorí biltong. Obvykle sa pripravuje z plátkov surového mäsa nakrájaných na pruhy pozdĺž alebo naprieč svalovinou. S jerky sú si podobné tým, že tiež patrí medzi korenené sušené mäso, líši sa ale prísadami, chuťou a výrobným procesom. Biltong napríklad nikdy nemá sladkú príchuť a vďaka pridanému octu (ktorý ale v mäse nie je vôbec cítiť) má úplne odlišnú štruktúru mäsa, než akú ponúka jerky, a v priebehu sušenia vďaka tejto úprave prichádza o väčšie percento vody, čo zvyšuje jeho trvanlivosť. Pokračovať

Sušenie mäsa nie je v našom prípade žiadna veda. Pri výrobe používame len prvotriedne mäso, štipku soli, korenie a trochu octu. Následne potom mäso sušíme prúdom teplého vzduchu. Na nejaké éčka nie je v našom balíčku miesto.

Používame výhradne zadné stehno, ktoré má veľmi jemnú a krehkú textúru. Toto mäso je veľmi chudé a takmer bez tuku a žíl. Na výrobu 100 gramov nášho sušeného mäsa ho spotrebujeme až 350 gramov.

Jerky pochádza zo Severnej Ameriky biltong je spojený s Afrikou, jerky sa pôvodne skôr údilo ako sušilo. Tradičný biltong sa suší pri veľmi nízkej teplote omnoho dlhšie než jerky. Obe varianty pred procesom sušenia prejdú fázou marinovania, v prípade biltongu sa používa naviac ocot, ktorý z mäsa dostane viac vody.