Naše sušené mäso

Najpredávanejšie

maso here beef biltong garlic
 
€4,25 / ks
maso here beef biltong original
 
€4,25 / ks
bison biltong
 
€6,59 / ks
pepperfield
 
€5,76 / ks
maso here beef biltong original
Maso Here - Carolina Reaper Biltong 40g
Momentálne nedostupné
P013
 
€4,25 / ks
original150g
 
€12,54 / ks
24 položiek celkom
kanec
Novinka
€5,79 / ks
P188
maso here beef biltong garlic
€4,25 / ks
P079
piripiri
€4,25 / ks
P015
maso here beef biltong original
€4,25 / ks
P012
Maso Here - Jelení Biltong Originál 30g
€4,25 / ks
P010
hořčice
€4,25 / ks
P014
maso here beef biltong original
Novinka
€4,25 / ks
P013
Frame 27 min
€23,58 / ks
S122
Frame 27 min
€43,28 / ks
S123
biltong starter pack
€11,65 –4 %
Maso Here - Biltong Starter Pack
Momentálne nedostupné
€11,18 / ks
S045
bison biltong
€6,59 / ks
P176
cesnek 15ks
€63,75 –8 %
€58,38 / ks
S091
hořčice 15ks
€63,75 –8 %
€58,38 / ks
S009
pepperfield
€5,76 / ks
P168
Hore
Ďalšie produkty

My v Maso Here vychádzame z africkej varianty sušeného mäsa, ktorej sa hovorí biltong. Obvykle sa pripravuje z plátkov surového mäsa nakrájaných na pruhy pozdĺž alebo naprieč svalovinou. S jerky sú si podobné tým, že tiež patrí medzi korenené sušené mäso, líši sa ale prísadami, chuťou a výrobným procesom. Biltong napríklad nikdy nemá sladkú príchuť a vďaka pridanému octu (ktorý ale v mäse nie je vôbec cítiť) má úplne odlišnú štruktúru mäsa, než akú ponúka jerky, a v priebehu sušenia vďaka tejto úprave prichádza o väčšie percento vody, čo zvyšuje jeho trvanlivosť. Pokračovať

Sušenie mäsa nie je v našom prípade žiadna veda. Pri výrobe používame len prvotriedne mäso, štipku soli, korenie a trochu octu. Následne potom mäso sušíme prúdom teplého vzduchu. Na nejaké éčka nie je v našom balíčku miesto.

Používame výhradne zadné stehno, ktoré má veľmi jemnú a krehkú textúru. Toto mäso je veľmi chudé a takmer bez tuku a žíl. Na výrobu 100 gramov nášho sušeného mäsa ho spotrebujeme až 350 gramov.

Jerky pochádza zo Severnej Ameriky biltong je spojený s Afrikou, jerky sa pôvodne skôr údilo ako sušilo. Tradičný biltong sa suší pri veľmi nízkej teplote omnoho dlhšie než jerky. Obe varianty pred procesom sušenia prejdú fázou marinovania, v prípade biltongu sa používa naviac ocot, ktorý z mäsa dostane viac vody.