Naše sušené mäso

Najpredávanejšie

Maso Here - Hovädzí Biltong Originál
 
od €4,90 / ks
Maso Here - Klokan Biltong 40g
Maso Here - Klokan Biltong 40g
Skladom (>10 ks)
P164
 
€6,10 / ks
Maso Here - Diviačí Biltong 50g
 
€5,79 / ks
Maso Here - Hovädzí Biltong Horčica 40g
 
€4,90 / ks
Maso Here - Hovädzí Biltong Cesnak
Maso Here - Hovädzí Biltong Cesnak
Momentálne nedostupné
P079
 
od €4,90 / ks
16 položiek celkom
Maso Here - Klokan Biltong 40g
Novinka
€6,10 / ks
P164
Maso Here - Hovädzí Biltong s kampotským korením 50g
€6,50 / ks
P168
Maso Here - Diviačí Biltong 50g
Novinka
€5,79 / ks
P188
Maso Here - Hovädzí Biltong Cesnak
od €4,90 / ks
P079
Maso Here - Hovädzí Biltong Originál
od €4,90 / ks
P012
Maso Here - Hovädzí Biltong Piri Piri
od €4,90 / ks
P015
Maso Here - Jelení Biltong Originál 30g
€4,90 / ks
P010
Maso Here - Hovädzí Biltong Horčica 40g
€4,90 / ks
P014
Maso Here - Carolina Reaper Biltong
Novinka
od €4,90 / ks
P013
Maso Here - Biltong & Kešu Bylinky 100g
Novinka
€5,69 / ks
P208
Maso Here - Biltong & Kešu Chilli 100g
Novinka
€5,69 / ks
P209
hořčice 15ks
€73,34 –10 %
€65,90 / ks
S009
Maso Here - Hovädzí Biltong Piri Piri krabica 15ks
€73,34 –10 %
€65,90 / ks
S090
Maso Here - Jelení Biltong Originál Krabica 15ks
€73,34 –10 %
€65,90 / ks
S005

My v Maso Here vychádzame z africkej varianty sušeného mäsa, ktorej sa hovorí biltong. Obvykle sa pripravuje z plátkov surového mäsa nakrájaných na pruhy pozdĺž alebo naprieč svalovinou. S jerky sú si podobné tým, že tiež patrí medzi korenené sušené mäso, líši sa ale prísadami, chuťou a výrobným procesom. Biltong napríklad nikdy nemá sladkú príchuť a vďaka pridanému octu (ktorý ale v mäse nie je vôbec cítiť) má úplne odlišnú štruktúru mäsa, než akú ponúka jerky, a v priebehu sušenia vďaka tejto úprave prichádza o väčšie percento vody, čo zvyšuje jeho trvanlivosť. Pokračovať

Sušenie mäsa nie je v našom prípade žiadna veda. Pri výrobe používame len prvotriedne mäso, štipku soli, korenie a trochu octu. Následne potom mäso sušíme prúdom teplého vzduchu. Na nejaké éčka nie je v našom balíčku miesto.

Používame výhradne zadné stehno, ktoré má veľmi jemnú a krehkú textúru. Toto mäso je veľmi chudé a takmer bez tuku a žíl. Na výrobu 100 gramov nášho sušeného mäsa ho spotrebujeme až 350 gramov.

Jerky pochádza zo Severnej Ameriky biltong je spojený s Afrikou, jerky sa pôvodne skôr údilo ako sušilo. Tradičný biltong sa suší pri veľmi nízkej teplote omnoho dlhšie než jerky. Obe varianty pred procesom sušenia prejdú fázou marinovania, v prípade biltongu sa používa naviac ocot, ktorý z mäsa dostane viac vody.