Čím sa liší biltong Maso Here od jerky

My v Maso Here vychádzame z africkej varianty sušeného mäsa, ktorej sa hovorí biltong. U nás tedy jerky nečakaj. Keď si niekto kupuje sušené mäso, obvykle rozdiely nerieši alebo o nich často ani nevie. Nie je sa čomu čudovať, predsa len tradícia sušeného mäsa nie je v našej zemi kto vie aká dlhá. Aké sú teda základné rozdiely?

 masohere-biltong

Biltong sa najčastejšie pripravuje z plátkov surového mäsa nakrájaných na pruhy pozdĺž alebo naprieč svalovinou.S jerky sú si podobné tým, že tiež patrí medzi korenené sušené mäso, líši sa ale prísadami, chuťou a výrobným procesom. Biltong ale nikdy nemá sladkú príchuť a vďaka pridanému octu (ktorý nie je v mäse ale vôbec cítiť) má úplne odlišnú štruktúru mäsa, než akú ponúka jerky.

KVALITA MÄSA JE TO HLAVNÉ

Sušenie mäsa nie je v našom prípade žiadna veda. Pri výrobe používame len prvotriedne mäso, štipku soli, korenie a trochu octu. Následne potom mäso sušíme prúdom teplého vzduchu. Na nejaké éčka nie je v našom balíčku miesto. Jedno balenie nášho sušeného mäsa s hmotnosťou 40 g je pripravené zo 160 g prvotriedneho hovädzieho. Proste iba mäso a trochu korenia. Bodka.

PREČO PRÁVE NAŠE MÄSO?

Náš biltong neobsahuje žiadne alergény alebo látky zo Zoznamu zakázaných látok Svetového Antidopingového kódexu. Či už si športovec a potrebuješ rýchlo doplniť energiu, vodič, ktorý nechce zaspať za volantom alebo len pôžitkár, ktorý si chce vychutnať zdravú pochúťku k vínu či pivu. Príležitostí, kedy si dať sušené mäso je mnoho. Rozhodne ale platí, že je to zdravá maškrta plná proteínov, ktorá dodá telu potrebnú výživu. Jednoducho poriadna mäsitá záležitosť.

ODPORÚČANÁ DENNÁ DÁVKA BIELKOVÍN

Jedno 25 gramové balenie nášho sušeného mäsa je vyrobené zo 100 gramov hovädzieho a dokáže zastúpiť dennú dávku bielkovín potrebnú pre normálneho človeka so sedavým zamestnaním.

nutricni-hodnoty-graf