Biltong en Provence

Biltong en Provence, to je dobrodružstvo Elodie a Clémenta z francúzskeho Aix, ktorí sa po návrate z Kapského mesta v Južnej Afrike rozhodli, že biltong, ktorý tam ochutnali je tak dobrý, že ho budú vyrábať aj doma. Proste klasika, ktorú poznáme v Maso Here z vlastnej skúsenosti.

Najprv sa s nápadom sušiť mäso zverili kamarátom, ktorí boli spočiatku trochu nedôverčiví. Ale to možno iba preto, že biltong vôbec nepoznali. Teraz je už všetko inak. Biltong milujú a sú z nich pravidelní zákazníci.

elodie-clement-biltong

Ich biltong sa snaží byť čo najviac autentický a skĺbiť tak chuť prémiového francúzskeho býčieho mäsa a originálneho afrického korenia. Na povrchu je mäso pekne preschnuté a v jadre si zachováva stále určitú šťavnatosť. Elodie a Clément sa ale neboja ani experimentov a tak medzi ich mäsom nájdete aj druhy s cesnakom alebo zázvorom.

A aby bolo jasno, čo sa samotného mäsa týka, tak tu sa jedná o poriadnu prémiovku. Do sušičky tentokrát zamierili býky z Camargue. Ich mäso má minimálne množstvo tuku a špecifické je aj svojou chuťou, z ktorej sú cítiť byliny a trsť. Býky z Camargue sú chovaní na rozľahlom území tvoreným deltou rieky Rhôny a ich označenie je chráneným názvom.

Žiadne produkty značky Biltong en Provence sa nenašli...

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie