Meat & Me - Hovädzie Jerky Western BBQ 50g

€5,49 / ks
Skladom (> 10 ks)
Môžeme doručiť do:
7.12.2021

Jemne pikantná chuť, v ktorej sa spoja kyslé tóny octu so sladkým trstinovým cukrom a obľúbeným barbecue korením. Ochutnaj a zaži pravé americké barbecue.

Detailné informácie

Podrobný popis

Chalanov z Meat & Me inšpirovala severoamerická tradícia, kde sa jerky konzumujú naozaj vo veľkom. Na ich cestách pozbierali potrebné know-how a vylepšili ho o pár vychytávok, aby docielili dostatočnú trvanlivosť a šmak. Použitie dymu navyše poskytuje skvelé konzervačné účinky a zároveň dáva vyniknúť chuti chudého hovädzieho mäsa prémiovej kvality.

Jeden balík 50g jerky vydá za poctivý 150g steak. Vystačí tak minimálne na pol dňa ako plnohodnotný prísun bielkovín. Navyše jerky nepreháňajú žiadnou chémiou, konzervantmi či dochucovadlami. Plne tak zapadajú do konceptov Keto potravín.

ZLOŽENIE

Hovädzie mäso, BBQ omáčka (paradajkový koncentrát, horčica, sušená cibuľa, ocot), vínny ocot, soľ, zmes korenia, cesnak, melasa.

ALERGÉNY

Horčica (10)

 

Dodatočné parametre

Kategória: Jerky
Typ sušeného mäsa: Jerky
Druh mäsa: Hovädzie
Príchuť: BBQ
Balenie: 50 g
Krajina pôvodu: Česká Republika
Pálivosť: Nepáli

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Výrobca: SCB Group s.r.o, Biskupcova 1889/48, Praha 3, 130 00

Príbeh jerky Meat & Me má počiatky v Severnej Amerike. Partia kamarátov brázdila tamojšie národné parky a mestá západného pobrežia. Jerky boli ich každodennými spoločníkmi na dlhých cestách a následných potulkách prírodou. Dovtedy poznali sušené mäso iba z regálov benzínových púmp, čo však s tým, čo okúsili za veľkou vodou, malo pramálo spoločného.

Niekde neďaleko Death Valley chlapci z Meat & Me narazili na typickú búdu s nápisom „Fresh Jerky“, kde ich chlapík ako vystrihnutý z filmov Tarantina dostal svojou ponukou a nechal ich nahliadnuť do svojej „kuchyne“, čo bolo jedno obrie oceľové monštrum (niečo medzi grilom a udiarňou). Jerky naberal spod tajomných poklopov plechovou lopatkou a do papierového vrecúška ich sypal a sypal, kým mu neprikývli, že už im taká porcia šťastia stačí. Tú časť prípravy jerky v udiarni si ponechali aj v ich výrobnom procese.

Po návrate do Čiech sa pokorne vrátili k ich každodenným zamestnaniam, firmám a projektom. Rovnako im to ale nedalo a začali s jerky koketovať aspoň v rámci domácich pokusov, čo úprimne nikdy nebolo úplne ono. Na konci roka 2019 sa ich v rámci bilancovania zmocnila chuť pustiť sa do niečoho vlastného. Pôvodný nápad už iba oprášili a vrhli sa po hlave do výroby tých najlepších jerky.

uvodka-min

 

Born in the USA

Vedeli tri veci: že chcú mäso údiť; že sa chcú priblížiť chuti, ktorú spoznali v Amerike; a že chcú prísť s niečím novým. Všetky jerky od konkurenčných výrobcov im totiž viac-menej splývali, a tu vycítili ich šancu sa odlíšiť. Nasledoval celý rad pokusov, omylov a testov. Pripadali si ako jadrový inžinieri, ale už prvý rad príchutí stál za to.

jerky_bedny_black-min

Štěpán, Honza a Martin

Projekt začali rozbiehať vo dvojici, ale už po pár mesiacoch sa k nim pripojil kulinársky maestro Martin. Priniesol prvé vzorky receptúr, do ktorých sa okamžite zamilovali a dodal im aj potrebné know-how ohľadom zariadenia prevádzky. Sú tak asi jediní jerkári, ktorí sa môžu pýšiť naozaj špičkovým šéfkuchárom.

Jeden balík 50g jerky vydá za poctivý 150g steak. Vystačí tak minimálne na pol dňa ako plnohodnotný prísun bielkovín. Navyše jerky nepreháňajú žiadnou chémiou, konzervantmi či dochucovadlami. Plne tak zapadajú do konceptov Keto potravín. Použitie dymu navyše poskytuje skvelé konzervačné účinky a zároveň dáva vyniknúť chuti chudého hovädzieho mäsa prémiovej kvality.

zaverka-min

 

Sleduj Meat & Me

www.meatandme.cz
 Facebook  | Instagram