Maso Here - Diviačí Biltong 50g
Podrobný popis
Na prípravu diviačieho biltongu sme spolupracovali s firmou Baroque, ktorá loví a spracováva divinu. Oni mäso ulovili a spracovali. My sme mäso nakrájali, okorenili, namarinovali a usušili. Výsledok naozaj stojí za to. Nielen, že má mäso skvelú divinnú chuť, ale krásne sa rozpadáva na jazyku.
Diviačie mäso, ktoré nájdete v našom balíku, pochádza z voľnej prírody. Je typické tým, že je veľmi lahodné a šťavnaté. Oproti bravčovému mäsu má výraznú chuť a vôňu. Mäso sa vďaka svojej výbornej štruktúre krásne rozplýva na jazyku. Jeho chuť ťažko k niečomu prirovnať, pretože je naozaj špecifická. Čo sa týka farby mäsa, tak má najbližšie k hovädziemu. Chuťovo to je ale úplne iná hitparáda.
O Baroque
Baroque je rodinná firma z Východných Čiech. Zameriavajú se na spracovávanie diviny, ktorú vykupujú priamo od tuzemských poľovníkov. Ich poslanie je prinášať výrobky s dôrazom na kvalitu a zdravie. Suroviny z polí, lesov, sadov a rybníkov si starostlivo vyberajú.
Na ich stránkach si môžete vybrať zo širokej ponuky diviačieho, jelenieho, dančieho alebo srnčieho mäsa. Vybrať si môžete pliecko, stehno, chrbát alebo sviečkovú. Mimo to ale ponúkajú aj poháre s diviačim tukom alebo paštétou. Na ich webe nájdete aj domáce chlebíčky alebo rôzne omáčky. Výber majú naozaj široký a každý milovník diviny si u nich určite príde na svoje. Naviac prevádzkujú ešte sieť reštaurácií a kaviarní, kde môžete ochutnať nielen špeciality z diviny.
Zloženie
Divina - diviačí chrbát (98 %), jablčný ocot, soľ, unikátna zmes korenia Maso Here, chilli.
Nutričné hodnoty
Jedno 40 gramové balenie tohoto sušeného mäsa je vyrobené zo 120 gramov surového mäsa.
Počítáno na 100 g výrobku | |
Energetické hodnoty (kJ/kcal) | 1533/453 |
Tuky | 12 g |
Nasýtené mastné kyseliny | 6 g |
Sacharidy | < 1 g |
Cukor | 0 g |
Bielkoviny | 69 g |
Soľ | 2 g |
Dodatočné parametre
Kategória: | Naše sušené mäso |
---|---|
Typ sušeného mäsa: | Biltong |
Druh mäsa: | Diviačie |
Príchuť: | Original |
Balenie: | 50 g |
Krajina pôvodu: | Česká Republika |
Pálivosť: | Nepáli |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Vieš aké to je rozbehnúť firmu so sušeným mäsom, keď nedokážeš ani naklepať rezeň? Je to celkom mäso! Náš pradedo mal v Hradci Králové mäsiarstvo. Dedo mal prezývku Špek, vyrábal domácu tlačenku a vedel o mäse všetko. A my dvaja? Nás bavil skôr počítač a šport. A predsa všetko nakoniec dopadlo tak, že rodinná tradícia pokračuje.
Náš príbeh je jednoducho o tom, ako dvaja bratia, ktorí spolu kedysi sotva prehodili pár viet ročne a nemali veľa spoločných záujmov, rozbehli business so sušeným mäsom. Jeden sa naučil sušiť mäso, druhý chcel založiť rodinnú firmu.
A teraz vyrábame vlastné sušené mäso, prevádzkujeme eshopy, organizujeme workshopy o výrobe sušeného mäsa a snažíme sa propagovať jerky a biltong ako sa len dá.
A náš cieľ? Vybudovať najväčší online marketplace so zameraním na sušené mäso v Európe.
My jsme Maso Here
Keď sme rozbehli business so sušeným mäsom, povedali sme si, že by bolo fajn mať nejaké pravidlá alebo postoje a tie dodržiavať. O sušenom mäse toho vieme naozaj dosť a chceme to predať ďalej.