Maso Here - Bison Biltong 30g

€6,59 / ks
Vypredané
Položka bola vypredaná…

Biltong z bizóna je unikát, ktorý spája dve odlišné kultúry sušeného mäsa. Použili sme bizónie mäso typické pre Ameriku a prípravu, ktorá sa používa v Juhoafrickej republike. Biltong má tak vďaka krehkému bizóniemu mäsu a poctivej príprave skvelú chuť a jemnú štruktúru. Mäso sa ti po ochutnaní krásne rozplynie na jazyku.

Detailné informácie

Podrobný popis

Čo majú spoločné Amerika a Juhoafrická republika? Obe oblasti majú dlhú históriu sušenia mäsa. Po novom majú ale aj bizóní biltong v našom podaní. Spojili sme mäso typické pre USA a prípravu mäsa, ktorá má svoje korene v JAR. Bizónie mäso používali už starí indiáni na výrobu jerky a veľmi dobre vedeli prečo. Obsahuje mnoho bielkovín a nemá v sebe skoro žiaden tuk. Biltong je naopak druh sušeného mäsa typický pre Juhoafrickú republiku. Od jerky sa líši hlavne v príprave. Je viac krehký a šťavnatý.

Čo teda vznikne, keď z bizónieho mäsa pripravíme biltong? Tenké plátky krehkého mäsa s perfektnou chuťou a jemnou štruktúrou - chuťový zážitok, ktorý ti dlho zostane v pamäti.

bizon3 (1)-min

Složenie

Bizónie mäso, jablčný ocot, soľ, základná zmes korenia.

Nutričné hodnoty

Počítáno na 100 g výrobku
Energetické hodnoty (kJ/kcal) 1100/264
Tuk 0,6 g
Nasýtené mastné kyseliny  g
Sacharidy < 1 g
Cukor 0 g
Bielkoviny 64 g
Soľ 2 g

 

Dodatočné parametre

Kategória: Naše sušené mäso
Typ sušeného mäsa: Biltong
Druh mäsa: Bizónie
Príchuť: Originál
Balenie: 30 g
Pálivost: Nepálí
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Vieš aké to je rozbehnúť firmu so sušeným mäsom, keď nedokážeš ani naklepať rezeň? Je to celkom mäso! Náš pradedo mal v Hradci Králové mäsiarstvo. Dedo mal prezývku Špek, vyrábal domácu tlačenku a vedel o mäse všetko. A my dvaja? Nás bavil skôr počítač a šport. A predsa všetko nakoniec dopadlo tak, že rodinná tradícia pokračuje.

Náš príbeh je jednoducho o tom, ako dvaja bratia, ktorí spolu kedysi sotva prehodili pár viet ročne a nemali veľa spoločných záujmov, rozbehli business so sušeným mäsom. Jeden sa naučil sušiť mäso, druhý chcel založiť rodinnú firmu.

A teraz vyrábame vlastné sušené mäso, prevádzkujeme eshopy, organizujeme workshopy o výrobe sušeného mäsa a snažíme sa propagovať jerky a biltong ako sa len dá.

A náš cieľ? Vybudovať najväčší online marketplace so zameraním na sušené mäso v Európe.

kuba-a-ondra-plas-maso-here_2

My jsme Maso Here

Keď sme rozbehli business so sušeným mäsom, povedali sme si, že by bolo fajn mať nejaké pravidlá alebo postoje a tie dodržiavať. O sušenom mäse toho vieme naozaj dosť a chceme to predať ďalej.

my-jsme-maso-here