Kampotské korenie červené 20g
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Červené korenie se zbiera celkom zrelý na vrchole sezóny a vďaka dlhému zreniu je plný fruktózy, ktorá mu dáva jedinečnú sladko-ovocnú chuť. Tzv. ,,červené korenie“ v ružovej farbe, ktoré je známe u nás vôbec nie je korením a je tak mylne označované. Ide o brazílske korenie, ktoré rastie na strome a je obľúbené pre svoju farbu, chuť a fotogenickosť.
Certifikáty korenia
Urob si Biltong s červeným kampotským korením doma
KrájanieOčisti a opracuj mäso. Všetky šľachy a spojivá (proste to biele) musí preč. Mäso rozkrájaj na požadovanú veľkosť. My robíme malé kúsky, ktoré potom po usušení môžeš hneď zjesť. Pokiaľ máš priestrannú sušičku alebo možnosť mäso zavesiť, tak kľudne krájaj dlhšie pruhy a mäso si potom budeš po usušení sekať na kúsky podľa tvojej chuti. |
KorenenieJednu radu by sme mali. Použi naše Základné korenie. Na 1 kilo mäsa by malo stačiť 15 gramov korenia. |
MarinovanieZmiešaj mäso s korením a daj ho do dózy, kde ho poriadne poleješ Jablčným octom. Zavri dózu a nechaj mäso aspoň 12 hodín marinovať. Pre lepšie premiešanie s octom, môžeš dózu obrátiť hore nohami, aby bolo mäso rovnomerne naložené. Ocot mäso konzervuje a povoľuje mäsové vlákna, aby nebolo po usušení tak tvrdé. |
OchutenieVyber namarinované mäso z dózy, nechaj odkvapkať ocot a daj ho do misky. Siahni po drvenom červenom kampotskom korení a na 1 kilogram surového mäsa použi 12,5 gramov. Môžeš ale samozrejme zvoliť vlastný pomer. Korenie rovnomerne premiešaj s mäsom a začni nakladať do sušičky. |
SušenieVyber mäso z dózy, nechaj odkvapkať ocot a môžeš začať nakladať do sušičky. Pokiaľ používaš sušičku na ovocie, tak rozprestri mäso po plátoch a dohliadni na to, aby sa mäso nedotýkalo (kvôli lepšej cirkulácii vzduchu). Pokiaľ mäso sušíš v rúre, môžeš ho zavesiť na háčiky alebo prehodiť cez nejakú nerezovú tyčku. Daj pod neho ale plech, ktorý zachytí odkvapkávajúci ocot. Mäso sa suší pri nízkej teplote. Chceme ho vysušiť a nie upiecť. Vyber mäso na vzduch a nechaj ho ešte pár hodín uležať. |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.