Kampotské korenie červené 20g

€5,83 / ks
Skladom (>10 ks)

Pravé červené korenie je kambodžský svetový unikát, ktorý je extrémne vzácny a rastie iba na pár miestach na svete. Nedávajte ho na čersvé mäso – ladí len s rybou či morskými plodmi. Naopak je ale perfektné na výrobu mäsa sušeného. Práve červené kampotské korenie sme použili na náš hovädzí biltong a výsledok bol fantastický.

Detailné informácie

Podrobný popis

Červené korenie se zbiera celkom zrelý na vrchole sezóny a vďaka dlhému zreniu je plný fruktózy, ktorá mu dáva jedinečnú sladko-ovocnú chuť. Tzv. ,,červené korenie“ v ružovej farbe, ktoré je známe u nás vôbec nie je korením a je tak mylne označované. Ide o brazílske korenie, ktoré rastie na strome a je obľúbené pre svoju farbu, chuť a fotogenickosť.

Certifikáty korenia

               

 Urob si Biltong s červeným kampotským korením doma

Krájanie

Očisti a opracuj mäso. Všetky šľachy a spojivá (proste to biele) musí preč. Mäso rozkrájaj na požadovanú veľkosť. My robíme malé kúsky, ktoré potom po usušení môžeš hneď zjesť. Pokiaľ máš priestrannú sušičku alebo možnosť mäso zavesiť, tak kľudne krájaj dlhšie pruhy a mäso si potom budeš po usušení sekať na kúsky podľa tvojej chuti. 

Korenenie

Jednu radu by sme mali. Použi naše Základné korenie. Na 1 kilo mäsa by malo stačiť 15 gramov korenia.

Marinovanie

Zmiešaj mäso s korením a daj ho do dózy, kde ho poriadne poleješ Jablčným octom. Zavri dózu a nechaj mäso aspoň 12 hodín marinovať. Pre lepšie premiešanie s octom, môžeš dózu obrátiť hore nohami, aby bolo mäso rovnomerne naložené. Ocot mäso konzervuje a povoľuje mäsové vlákna, aby nebolo po usušení tak tvrdé.

Ochutenie

Vyber namarinované mäso z dózy, nechaj odkvapkať ocot a daj ho do misky. Siahni po drvenom červenom kampotskom korení a na 1 kilogram surového mäsa použi 12,5 gramov. Môžeš ale samozrejme zvoliť vlastný pomer. Korenie rovnomerne premiešaj s mäsom a začni nakladať do sušičky.

Sušenie

Vyber mäso z dózy, nechaj odkvapkať ocot a môžeš začať nakladať do sušičky. Pokiaľ používaš sušičku na ovocie, tak rozprestri mäso po plátoch a dohliadni na to, aby sa mäso nedotýkalo (kvôli lepšej cirkulácii vzduchu). Pokiaľ mäso sušíš v rúre, môžeš ho zavesiť na háčiky alebo prehodiť cez nejakú nerezovú tyčku. Daj pod neho ale plech, ktorý zachytí odkvapkávajúci ocot.

Mäso sa suší pri nízkej teplote. Chceme ho vysušiť a nie upiecť. Vyber mäso na vzduch a nechaj ho ešte pár hodín uležať. 

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

5
2x
4
0x
3
0x
2
1x
1
1x
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: