Jerky Renjer Jerky

Jerky sa najčastejšie vyrába z hovädzieho, prípadne bizónieho, hydinového či bravčového mäsa. To sa pred prípravou nareže na tenké plátky, následne sa marinuje, korení či solí a potom sa suší pri teplote okolo 70°C. Sušené sa môže skladovať pri izbovej teplote a je dobre stráviteľným zdrojom energie a bielkovín vhodný napr. pre turistov a horolezcov. Pokračovať

Jerky je snáď už každému známe ako plátky sušeného mäsa. Jedná sa o severoamerickú variantu, kde samotný názov vznikol zo španielskeho „ch’arqui“. Takto nazývali španielski kolonizátori plátky sušeného mäsa, ktoré sušili na svojich lodiach.

Hlavným rozdielom Jerky oproti biltongu je pôvodný postup pri sušení, kde sa mäso údilo aby dostalo zaujímavejšiu chuť a predĺžila sa tak jeho trvanlivosť. Dnes sa tento spôsob vyskytuje len zriedka a tak sa obe typy sušeného mäsa k sebe dosť priblížili. Rozdiely tak zostávajú v príprave pred procesom sušenia.

Najpredávanejšie

1109 renjer sob natural
 
€6,10
1100 renjer los cerny pepr
 
€6,10
1106 renjer los natural
 
€6,10
1097 renjer jelen chilli limeta
 
€6,10
Renjer - Starter Pack 4ks
Renjer - Starter Pack 4ks
Momentálne nedostupné (>10 ks)
S094
 
€23,20
5 položiek celkom
1097 renjer jelen chilli limeta
€6,10 / ks
P111
1100 renjer los cerny pepr
€6,10 / ks
P110
1106 renjer los natural
€6,10 / ks
P112
1109 renjer sob natural
€6,10 / ks
P113
Renjer - Starter Pack 4ks
Renjer - Starter Pack 4ks
Momentálne nedostupné (>10 ks)
€23,20 / ks
S094