Jerky

Najpredávanejšie

276 renjer jerky sob
 
€5,68
Detail
279 2 renjer jerky losi
 
€5,68
Detail
SVAROG Original
 
€4,27
Detail
maso here jerky
 
€5,45
Detail
wild jerky beef
 
€4,79
Detail
Rusticv Jerky Honey Habanero Copy
 
€5,06
Detail
39 položiek celkom
276 renjer jerky sob
€5,68
279 2 renjer jerky losi
€5,68
SVAROG Original
€4,27
wild jerky beef
€4,79
Rusticv Jerky Honey Habanero Copy
€5,06
SVAROG Smoked
Novinka
Svarog Jerky - Smoked 50g
Momentálne nedostupné
€4,27
669 grizzly beef jerky original
€5,68
Rusticv Jerky Honey Habanero Copy 3
€5,06
SVAROG Sriracha
€4,27
SirLoin Sezam a zazvor
€5,68
wild jerky deer
€5,06
jimmys Food Copy 7
Jimmy's Jerky - Horčica 40g
Momentálne nedostupné
€4,66
675 grizzly beef jerky chilli
Grizzly Jerky - Chilli 50g
Momentálne nedostupné
€5,68
947 1 sticks jimmy img
€5,06
SirLoin Chilli
€5,68
678 grizzly beef jerky citron a zazvor
€5,68
wild jerky boar
€4,66
SirLoin Paleo Jerky
SirLoin Jerky - Paleo 50g
Momentálne nedostupné
€5,68
Rusticv Jerky Honey Habanero Copy 2
€5,06
Hore
Ďalšie produkty

Jerky sa najčastejšie vyrába z hovädzieho, prípadne bizónieho, hydinového či bravčového mäsa. To sa pred prípravou nareže na tenké plátky, následne sa marinuje, korení či solí a potom sa suší pri teplote okolo 70°C. Sušené sa môže skladovať pri izbovej teplote a je dobre stráviteľným zdrojom energie a bielkovín vhodný napr. pre turistov a horolezcov. Pokračovať

Jerky je snáď už každému známe ako plátky sušeného mäsa. Jedná sa o severoamerickú variantu, kde samotný názov vznikol zo španielskeho „ch’arqui“. Takto nazývali španielski kolonizátori plátky sušeného mäsa, ktoré sušili na svojich lodiach.

Hlavným rozdielom Jerky oproti biltongu je pôvodný postup pri sušení, kde sa mäso údilo aby dostalo zaujímavejšiu chuť a predĺžila sa tak jeho trvanlivosť. Dnes sa tento spôsob vyskytuje len zriedka a tak sa obe typy sušeného mäsa k sebe dosť priblížili. Rozdiely tak zostávajú v príprave pred procesom sušenia.