Jerky

Najpredávanejšie

ususil a syn hovezi
 
€4,51 / ks
Detail
Rusticv Jerky Honey Habanero Copy
 
€5,06 / ks
Detail
SVAROG Original
Svarog Jerky - Original 50g
Skladom (> 10)
P025
 
€4,27 / ks
Detail
ususil a syn hovezi
€14,28 –20 %
Pôvodne: €14,28  (–20 %)
€11,39 / ks
Detail
276 renjer jerky sob
 
€5,68 / ks
Detail
Rusticv Jerky Honey Habanero Copy 2
 
€5,06 / ks
Detail
54 položiek celkom
303 renjer jelen
€5,68 / ks
P048
Rusticv Jerky Honey Habanero Copy 2
€5,06 / ks
P049
jimmys Food Copy 10
€4,66 / ks
P074
678 grizzly beef jerky citron a zazvor
€5,68 / ks
P038
684 grizzly beef jerky pepr
€5,68 / ks
P035
681 grizzly beef jerky provensalske
Grizzly Jerky - Garden Greens 50g
Momentálne nedostupné
€5,68 / ks
P037
675 grizzly beef jerky chilli
Grizzly Jerky - Chilli 50g
Momentálne nedostupné
€5,68 / ks
P036
669 grizzly beef jerky original
Grizzly Jerky - Originál 50g
Momentálne nedostupné
€5,68 / ks
P034
687 1 grizzly beef jerky sarter pack
€27 –3 %
Grizzly Jerky - Starter Pack 5ks
Momentálne nedostupné
€26,19 / ks
S018
jerky starter1
Novinka
Jerky Starter Pack 4ks
Skladom (> 10 ks)
€18,39 / ks
S079
Jimmy's Food - Starter Pack 5ks
€22,71 / ks
S092
jimmys Food Copy 7
€4,66 / ks
P077
jimmys Food Copy 8
€4,66 / ks
P076
jimmys Food Copy 9
€4,66 / ks
P075
947 1 sticks jimmy img
€5,06 / ks
P080
wild jerky boar
€4,66 / ks
P063
wild jerky beef
€4,79 / ks
P065
wild jerky deer
€5,06 / ks
P064
wild jerky starter pack
€14,38 / ks
S016
1097 renjer jelen chilli limeta
€5,68 / ks
P111
1100 renjer los cerny pepr
€5,68 / ks
P110
Hore
Ďalšie produkty

Jerky sa najčastejšie vyrába z hovädzieho, prípadne bizónieho, hydinového či bravčového mäsa. To sa pred prípravou nareže na tenké plátky, následne sa marinuje, korení či solí a potom sa suší pri teplote okolo 70°C. Sušené sa môže skladovať pri izbovej teplote a je dobre stráviteľným zdrojom energie a bielkovín vhodný napr. pre turistov a horolezcov. Pokračovať

Jerky je snáď už každému známe ako plátky sušeného mäsa. Jedná sa o severoamerickú variantu, kde samotný názov vznikol zo španielskeho „ch’arqui“. Takto nazývali španielski kolonizátori plátky sušeného mäsa, ktoré sušili na svojich lodiach.

Hlavným rozdielom Jerky oproti biltongu je pôvodný postup pri sušení, kde sa mäso údilo aby dostalo zaujímavejšiu chuť a predĺžila sa tak jeho trvanlivosť. Dnes sa tento spôsob vyskytuje len zriedka a tak sa obe typy sušeného mäsa k sebe dosť priblížili. Rozdiely tak zostávajú v príprave pred procesom sušenia.