Jerky

Najpredávanejšie

Rusticv Jerky Honey Habanero Copy 3
 
€5,06
Detail
Rusticv Jerky Honey Habanero Copy
 
€5,06
Detail
276 renjer jerky sob
Renjer - Traditional Jerky Sobie 25g
Momentálne nedostupné
P046
 
€5,68
Rusticv Jerky Honey Habanero Copy 2
 
€5,06
Detail
SVAROG Smoked
Svarog Jerky - Smoked 50g
Novinka
Skladom (> 10)
P081
 
€4,27
Detail
jimmys Food Copy 10
Jimmy's Jerky - Teriyaki 40g
Skladom (> 10)
P074
 
€4,66
Detail
48 položiek celkom
Rusticv Jerky Honey Habanero Copy 3
€5,06
P051
Rusticv Jerky Honey Habanero Copy
€5,06
P050
276 renjer jerky sob
€5,68
P046
Rusticv Jerky Honey Habanero Copy 2
€5,06
P049
SVAROG Smoked
Novinka
Svarog Jerky - Smoked 50g
Skladom (> 10 ks)
€4,27
P081
jimmys Food Copy 10
€4,66
P074
SirLoin Cesnek
SirLoin Jerky - Cesnak 50g
Momentálne nedostupné
€5,68
P055
279 2 renjer jerky losi
€5,68
P047
jimmys Food Copy 7
€4,66
P077
SirLoin Med a jalovec
SirLoin Jerky - Med & Borievka 50g
Momentálne nedostupné
€5,68
P056
681 grizzly beef jerky provensalske
Grizzly Jerky - Garden Greens 50g
Momentálne nedostupné
€5,68
P037
SVAROG Original
€4,27
P025
ususil a syn kachni
Novinka
€4,51
P098
947 1 sticks jimmy img
€5,06
P080
684 grizzly beef jerky pepr
€5,68
P035
SVAROG Sriracha
€4,27
P026
wild jerky boar
€4,66
P063
303 renjer jelen
€5,68
P048
ususil a syn kruti
Novinka
€4,51
P099
Hore
Ďalšie produkty

Jerky sa najčastejšie vyrába z hovädzieho, prípadne bizónieho, hydinového či bravčového mäsa. To sa pred prípravou nareže na tenké plátky, následne sa marinuje, korení či solí a potom sa suší pri teplote okolo 70°C. Sušené sa môže skladovať pri izbovej teplote a je dobre stráviteľným zdrojom energie a bielkovín vhodný napr. pre turistov a horolezcov. Pokračovať

Jerky je snáď už každému známe ako plátky sušeného mäsa. Jedná sa o severoamerickú variantu, kde samotný názov vznikol zo španielskeho „ch’arqui“. Takto nazývali španielski kolonizátori plátky sušeného mäsa, ktoré sušili na svojich lodiach.

Hlavným rozdielom Jerky oproti biltongu je pôvodný postup pri sušení, kde sa mäso údilo aby dostalo zaujímavejšiu chuť a predĺžila sa tak jeho trvanlivosť. Dnes sa tento spôsob vyskytuje len zriedka a tak sa obe typy sušeného mäsa k sebe dosť priblížili. Rozdiely tak zostávajú v príprave pred procesom sušenia.