Jerky

Najpredávanejšie

276 renjer jerky sob
 
€5,68
Detail
SVAROG Original
 
€4,27
Detail
maso here jerky
Maso Here - Hovädzie Jerky Chilli & Rasca 50g
Novinka
Momentálne nedostupné
 
€5,45
Rusticv Jerky Honey Habanero Copy
 
€5,06
Detail
279 2 renjer jerky losi
 
€5,68
Detail
SVAROG Smoked
Svarog Jerky - Smoked 50g
Novinka
Skladom (> 10)
 
€4,27
Detail
47 položiek celkom
276 renjer jerky sob
€5,68
SVAROG Original
€4,27
Rusticv Jerky Honey Habanero Copy
€5,06
279 2 renjer jerky losi
€5,68
SVAROG Smoked
Novinka
Svarog Jerky - Smoked 50g
Skladom (> 10 ks)
€4,27
Rusticv Jerky Honey Habanero Copy 3
€5,06
Rusticv Jerky Honey Habanero Copy 2
€5,06
SVAROG Sriracha
€4,27
947 1 sticks jimmy img
€5,06
jimmys Food Copy 7
€4,66
SirLoin Sezam a zazvor
€5,68
678 grizzly beef jerky citron a zazvor
€5,68
wild jerky boar
€4,66
303 renjer jelen
€5,68
wild jerky deer
€5,06
SirLoin Med a jalovec
€5,68
SirLoin Chilli
€5,68
669 grizzly beef jerky original
€5,68
681 grizzly beef jerky provensalske
€5,68
jimmys Food Copy 10
Jimmy's Jerky - Teriyaki 40g
Momentálne nedostupné
€4,66
Hore
Ďalšie produkty

Jerky sa najčastejšie vyrába z hovädzieho, prípadne bizónieho, hydinového či bravčového mäsa. To sa pred prípravou nareže na tenké plátky, následne sa marinuje, korení či solí a potom sa suší pri teplote okolo 70°C. Sušené sa môže skladovať pri izbovej teplote a je dobre stráviteľným zdrojom energie a bielkovín vhodný napr. pre turistov a horolezcov. Pokračovať

Jerky je snáď už každému známe ako plátky sušeného mäsa. Jedná sa o severoamerickú variantu, kde samotný názov vznikol zo španielskeho „ch’arqui“. Takto nazývali španielski kolonizátori plátky sušeného mäsa, ktoré sušili na svojich lodiach.

Hlavným rozdielom Jerky oproti biltongu je pôvodný postup pri sušení, kde sa mäso údilo aby dostalo zaujímavejšiu chuť a predĺžila sa tak jeho trvanlivosť. Dnes sa tento spôsob vyskytuje len zriedka a tak sa obe typy sušeného mäsa k sebe dosť priblížili. Rozdiely tak zostávajú v príprave pred procesom sušenia.