Jerky

Najpredávanejšie

669 grizzly beef jerky original
Grizzly Jerky - Originál 50g
Skladom (>10 ks)
P034
 
€6,48 / ks
684 grizzly beef jerky pepr
 
€6,48 / ks
jamiros min
 
€5,70 / ks
kuivalihakundi original
 
€5,70 / ks
ususil a syn hovezi
€14,28 –3 %
Pôvodne: €14,28  (–3 %)
€13,90 / ks
66 položiek celkom
Rusticv Jerky Honey Habanero Copy 2
Rustic Jerky - Smokin' Ghost 50g
Momentálne nedostupné
€5,65 / ks
P049
jimmys Food Copy 10
€4,66 / ks
P074
678 grizzly beef jerky citron a zazvor
€6,48 / ks
P038
684 grizzly beef jerky pepr
€6,48 / ks
P035
681 grizzly beef jerky provensalske
€6,48 / ks
P037
675 grizzly beef jerky chilli
€6,48 / ks
P036
669 grizzly beef jerky original
€6,48 / ks
P034
grizzly starter
€36,90 / ks
S018
Grizzly Jerky - Teriyaki 50g
€6,48 / ks
P128
Jamiro´s - Mix Krabica 12ks
€63,20 / ks
S128
jamiros starterpack
€32,60 / ks
S131
jamiros 4 min
€5,70 / ks
P141
jamiros 5 min
€5,70 / ks
P140
jamiros 1 min
€5,70 / ks
P143
jamiros min
€5,70 / ks
P139
jamiros 3 min
€5,70 / ks
P142
jamiros 2 min
€5,70 / ks
P144
Jerky Starter Pack 5ks
€22,99 –9 %
Jerky Starter Pack 5ks
Skladom (>10 ks)
€20,99 / ks
S079
Jimmy's Food - Starter Pack 5ks
€23,70 –4 %
Jimmy's Food - Starter Pack 5ks
Momentálne nedostupné
€22,71 / ks
S092
jimmys Food Copy 7
Jimmy's Jerky - Horčica 40g
Momentálne nedostupné
€4,66 / ks
P077
jimmys Food Copy 8
Jimmy's Jerky - Chilli 40g
Momentálne nedostupné
€4,66 / ks
P076
Hore
Ďalšie produkty

Jerky sa najčastejšie vyrába z hovädzieho, prípadne bizónieho, hydinového či bravčového mäsa. To sa pred prípravou nareže na tenké plátky, následne sa marinuje, korení či solí a potom sa suší pri teplote okolo 70°C. Sušené sa môže skladovať pri izbovej teplote a je dobre stráviteľným zdrojom energie a bielkovín vhodný napr. pre turistov a horolezcov. Pokračovať

Jerky je snáď už každému známe ako plátky sušeného mäsa. Jedná sa o severoamerickú variantu, kde samotný názov vznikol zo španielskeho „ch’arqui“. Takto nazývali španielski kolonizátori plátky sušeného mäsa, ktoré sušili na svojich lodiach.

Hlavným rozdielom Jerky oproti biltongu je pôvodný postup pri sušení, kde sa mäso údilo aby dostalo zaujímavejšiu chuť a predĺžila sa tak jeho trvanlivosť. Dnes sa tento spôsob vyskytuje len zriedka a tak sa obe typy sušeného mäsa k sebe dosť priblížili. Rozdiely tak zostávajú v príprave pred procesom sušenia.