Gloucester Biltong - Piri Piri Droewors 100g

Neohodnotené
€7,01 / ks
Skladom (> 10 ks)
Môžeme doručiť do:
9.7.2020

Tradičné droëwros vyrobené z britského hovädzieho podľa pôvodnej africkej receptúry, tentokrát trošku ostrejšie, aby to malo poriadne grády.

Detailné informácie

Podrobný popis

Droëwros (význam sa dá kľudne preložiť ako sušený párok) je varianta sušeného mäsa, ktorá rovnako ako biltong, pochádza z Juhoafrickej Republiky. Na droëwros sa najčastejšie používa hovädzie mäso, ktoré môže byť v tomto prípade aj o niečo prerastenejšie a s vyšším obsahom tuku. Celkom podrobne sme sa o tom rozpísali v našom článku Co jsou to droewors.

co-jsou-to-droewors

Kto to vyrába?

Príbeh The Gloucester Biltong Company je až neuveriteľne podobný tomu nášmu. Kamoši Paul a Craig pred 10 rokmi začali pre kamarátov sušiť mäso. Neskôr založili firmu, z Afriky si doviezli sušičky na mäso a pustili sa do toho naplno. O tom, že to robia naozaj dobre svedčí aj fakt, že ich mäso získalo v roku 2016 ocenenie Great Taste Awards.

 Zloženie

Hovädzie mäso 97%, piri piri Droewors zmes korenín (soľ, korenie - koriander, čierne korenie), obilniny, kukurica (LEPOK), glutaman sodný, dextróza, erythorban sodný, repkový olej, sorban draselný, jačmenný ocot (LEPOK), balzamikový ocot, sladový ocot, voda. Naplnené do prírodného ovčieho črievka.

Vyrobené vo Veľkej Británii. Mäsový výrobok trvanlivý fermentovaný. Skladujte na suchom a tmavom mieste pri teplote do 25°C. Priložený absorbér kyslíka nie je jedlý. Po otvorení spotrebujte do 24 hodín.

Dodatočné parametre

Kategória: Droëwors
Typ sušeného mäsa: Droëwros
Druh mäsa: Hovädzie
Príchuť: Piri Piri
Balenie: 100 g
Krajina pôvodu: Veľká Británia

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Všetko to začalo ako úplne bežný koníček. Paul bol taxikár a v posledných 10 rokoch v Gloucesteru vyrábal biltong pre svojich kamarátov, rodinu a kolegov z práce. Po nejakom čase sa dostal ale do úplne rovnakej situácie ako my. Prestal stíhať, pretože dopyt po jeho mäse bol stále väčší. V ten moment stretol Craiga a spoločne sa do toho pustili naplno.

V januári 2015 doviezli do Anglicka prvé dve profi sušičky mäsa z Južnej Afriky a neďaleko Gloucesteru vybudovali plno vybavenú sušiareň mäsa, sklad a zázemie pre ich novovznikajúcu firmu. O mesiac neskôr sa dohodli na spolupráci s mäsiarstvom Ben Creese Country Butchers z neďalekého Stauntonu a nič už tak nebránilo tomu, aby sa ich business mohol naplno rozbehnúť.

Biltong_Company.  Craig Edwards, left, and Paul Elliott

Produkcia sa tak rozbehla v marci 2015 a už za tri mesiace obdržali prvé ocenenie - Health Mark by Gloucester City Council. Vďaka nemu získali povolenie na predaj ich biltongu po celom Spojenom kráľovstve a Európe. O tom, že to robia fakt dobre svedčí aj fakt, že ich mäso získalo hneď v ďalšom roku ocenenie Great Taste Awards, ktoré už niekoľkokrát obhájili.

Firma v Gloucesteru sa medzi miestnymi pomerne rýchlo udomácnila a sami zákazníci začali Paulovi a Craigovi zasielať rôzne návrhy na recepty a príchute, ktoré by mohli pri sušení vyskúšať. V súčasnej dobe je ich biltong hodnotený ako jeden z najlepších v celej Británii a my máme tú česť vám ho ponúknuť na ochutnanie v našej ponuke.