Gloucester Biltong - Naga Chilli 40g

Neohodnotené
€5,06 / ks
Skladom (> 10 ks)
Môžeme doručiť do:
21.10.2020

Ručne vyrábaný biltong z anglického Gloucesteru. Africká receptúra, pomaly sušené britské hovädzie, žiadna chémia. Jednoducho tak, ako to máme radi. V tomto prípade všetko prekladané chilli papričkou Naga.

Detailné informácie

Podrobný popis

Príbeh The Gloucester Biltong Company je až neuveriteľne podobný tomu nášmu. Kamoši Paul a Craig pred 10 rokmi začali pre kamarátov sušiť mäso. Neskôr založili firmu, z Afriky si doviezli sušičky na mäso a pustili sa do toho naplno. O tom, že to robia naozaj dobre svedčí aj fakt, že ich mäso získalo v roku 2016 ocenenie Great Taste Awards.

Zloženie

Hovädzie mäso 94%, soľ, mletý koriander, mleté čierne korenie, mletý fenikel, výťažok z droždia, sladový ocot (JAČMEŇ), chilli, prírodné farbivo karamel, prírodné príchute. 

Nutričné hodnoty ve 100 g

Energetická hodnota 304 kcal / 1281 kj
Tuky 9,2 g (z toho mastné kys. 3,8 g)
Sacharidy 4,3 g
Cukry 5 g
Bielkoviny 51 g
soľ 4,5 g

Dodatočné parametre

Kategória: Pikantný Biltong
Typ sušeného mäsa: Biltong
Druh mäsa: Hovädzie
Príchuť: Chilli
Balenie: 40 g
Krajina pôvodu: Veľká Británia

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Všetko to začalo ako úplne bežný koníček. Paul bol taxikár a v posledných 10 rokoch v Gloucesteru vyrábal biltong pre svojich kamarátov, rodinu a kolegov z práce. Po nejakom čase sa dostal ale do úplne rovnakej situácie ako my. Prestal stíhať, pretože dopyt po jeho mäse bol stále väčší. V ten moment stretol Craiga a spoločne sa do toho pustili naplno.

V januári 2015 doviezli do Anglicka prvé dve profi sušičky mäsa z Južnej Afriky a neďaleko Gloucesteru vybudovali plno vybavenú sušiareň mäsa, sklad a zázemie pre ich novovznikajúcu firmu. O mesiac neskôr sa dohodli na spolupráci s mäsiarstvom Ben Creese Country Butchers z neďalekého Stauntonu a nič už tak nebránilo tomu, aby sa ich business mohol naplno rozbehnúť.

Biltong_Company.  Craig Edwards, left, and Paul Elliott

Produkcia sa tak rozbehla v marci 2015 a už za tri mesiace obdržali prvé ocenenie - Health Mark by Gloucester City Council. Vďaka nemu získali povolenie na predaj ich biltongu po celom Spojenom kráľovstve a Európe. O tom, že to robia fakt dobre svedčí aj fakt, že ich mäso získalo hneď v ďalšom roku ocenenie Great Taste Awards, ktoré už niekoľkokrát obhájili.

Firma v Gloucesteru sa medzi miestnymi pomerne rýchlo udomácnila a sami zákazníci začali Paulovi a Craigovi zasielať rôzne návrhy na recepty a príchute, ktoré by mohli pri sušení vyskúšať. V súčasnej dobe je ich biltong hodnotený ako jeden z najlepších v celej Británii a my máme tú česť vám ho ponúknuť na ochutnanie v našej ponuke.