Blackwood - Losie tyčinky s hľuzovkou 40g

€9,78 / ks
Skladom (7 ks)
Môžeme doručiť do:
28.10.2021

Losie mäso je v našich končinách celkom unikát. Ešte väčší unikát to ale je, keď sa k nemu pridá najdrahšia surovina na svete: biela hľuzovka. Nielenže sa môžeš tešiť na skvelého sušeného losa, ale taktiež na neopakovateľnú explóziu chutí.

Detailné informácie

Podrobný popis

Sušené mäso s bielou hľuzovkou je u nás na e-shope zase niečo nové. Celkovo sa o bielej hľuzovke v českých a slovenských krajinách veľmi nevie. Či už je to kvôli tomu, že u nás nerastie, alebo kvôli tomu, že sa v českej kuchyni prakticky nepoužíva. Nepomáha tomu ani fakt, že ide o najdrahšiu surovinu na svete (pomer cena/váha). Všetci, ktorí hľuzovku ochutnali, sa zhodnú na jednom: jej chuť nie je podobná ničomu inému a nedá sa nahradiť. Najlepší spôsob, ako zistiť chuť hľuzovky, je ochutnať ju. A s čím môže byť lepšia než s výbornou divinou.

Hľuzovka je vyhľadávanou surovinou vďaka chuti umami, ktorá zvyšuje celkovú chutnosť pokrmu. Umami je piata chuť (vedľa sladkej, slanej, kyslej a horkej). Je súčasťou kyseliny glutámovej alebo jej soli. Záľubu v umami nie je potrebné pestovať, je vrodená. Jej prítomnosť v jedle často signalizujú bielkoviny a aminokyseliny. Umami chuť môžeš nájsť vo fermentovaných syroch, v rybách, alebo v zelenom čaji. Najviac je ale obsiahnutá práve v hľuzovkách.

web-min

Zloženie

Losie mäso, sójová omáčka, červené víno, slivky, jablčný ocot, soľ, biela hľuzovka (1,48%), trstinový cukor, korenie, paradajkový prášok.

Nutričné hodnoty

Počítáno na 100 g výrobku
Energetické hodnoty (kJ/kcal) 1206/288
Tuk 6,7 g
Nasýtené mastné kyseliny 1,5 g
Sacharidy 7,3 g
Cukor 4,9 g
Bielkoviny 45,8 g
Soľ 6,4 g

Dodatočné parametre

Kategória: Ďalšie druhy
Typ sušeného mäsa: jiné
Druh mäsa: Losie
Príchuť: Biely hľuzovka
Balenie: 40 g
Krajina pôvodu: Lotyšsko
Pálivosť: Nepálí

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: